- Brussel -
The Art Of The Brick 20% korting op Art of The Brick - Brussel
Laatste Wochen om 's werelds meest populaire tentoonstelling van LEGO kunst te bezoeken! Gebruik “LEGODAY” tijdens het afrekenen om 20% korting te ontvangen op alle tickets die gekocht zijn op 27 of 28 januari.
TICKETS TICKETS
 • Bekend
 • Diversiteit aan sculpturen
 • Speel- en bouwzone

The Art Of The Brick Brussel

De Tentoonstelling

Door CNN uitgeroepen tot een van de 10
tentoonstellingen die je móet gezien hebben!

Na verschillende steden te hebben bezocht en de lijst van CNN's 'must-see'-tentoonstellingen te hebben behaald, is het eindelijk weer terug in Brussel. The Art of the Brick dompelt je als bezoeker onder in de vrolijke en kleurrijke wereld van Nathan Sawaya. De kunstenaar heeft voor deze tentoonstelling meer dan een miljoen stenen gebruikt meer dan 70 werken gebouwd die jong en oud doen glimlachen én nadenken. De tentoonstelling biedt bezoekers een enorme diversiteit aan sculpturen, maar ook nieuwe versies van sommige van de belangrijkste kunstwerken ter wereld, zoals de David van Michelangelo, De Sterrennacht van Van Gogh en de Mona Lisa van Leonardo da Vinci.
Dinosauro con LEGO® bricks nella mostra The Art Of The Brick Milano

's Werelds bekendste tentoonstelling
van LEGO®-kunst

Enkele van de wonderbaarlijke bouwwerken die je er kunt bewonderen, zijn een meer dan 6 meter lang skelet van een Tyrannosaurus Rex en een innovatieve multimediacollectie van LEGO®-fotografie in samenwerking met de bekroonde fotograaf Dean West. Mis deze boeiende tentoonstelling niet die wereldwijd al door meer dan 10 miljoen mensen is bezocht! Waar wacht je op?
Il Bacio di Klimt ricreato con mattoncini LEGO®

Speel- en bouwzone

Een van de onderdelen van de tentoonstelling is een Speel- en bouwzone waar zowel volwassenen als kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten.
The Art Of The Brick Milano

Art of the Brick Beoordelingen

Wat mensen in Brussel vinden van onze tentoonstelling

 • Katarzyna Jagiello

  “Prachtige tentoonstelling! Heel artistiek. Ik was daar met 4 kinderen: leeftijden 18, 10, 9 en 5. Mijn familie vond het geweldig.“

 • Sissi Sys

  “Prachtig! Wat een geweldig werk, wij werden compleet verrast!!!“

 • Mélanie Cuvelier

  “Geweldige tentoonstelling, indrukwekkend voor jong en oud.“

 • Ewa Deka

  “Een erg leuke ervaring. Zeer inspirerend en rijk aan emoties. Één die je gezien moet hebben!“

 • Jean-François Marchant

  “Wow. Zeker de moeite waard om naar deze tentoonstelling te komen kijken. We kwamen als gezin (leeftijden 13, 17, 47 en 55 jaar) en we hebben er allemaal van genoten, zelfs degene die niet met lego spelen. Het is zeker een tentoonstelling voor kunstliefhebbers <3.“

 • Jorge González Sarlet

  “Zeer mooie tentoonstelling. Nathan Sawaya slaagt erin om je emoties te laten voelen met zijn unieke en artistieke gebruik van Legoblokjes. Let op: dit is een kunst tentoonstelling, geen speelgoed tentoonstelling.“

 • Muriel Beckhaus

  “Perfect! Zeer originele tentoonstelling. Schitterende creaties. Felicitaties aan de kunstenaar Nathan Sawaya.“

 • Chloé Theunis

  “We hadden een geweldige tijd als gezin. Hartelijk dank.“

Informatie

 1. Datum: Okt. 2022
 2. Duur: Een bezoek duurt ongeveer 60 minuten.
 3. Minimumleeftijd: Iedereen is welkom! Van 0 tot 100 … en meer!(gratis toegang voor kinderen onder de 4 jaar)
 4. De prijzen: Ticketprijzen beginnen bij 16€ voor een volwassene.
SNCB Logo
Bezoek ´The Art of The Brick´ met de trein! Ontvang 50% korting op een retourticket naar Brussel Centraal (meer info in de bevestigingsmail na aankoop).
TICKETS TICKETS

Nathan Sawaya, 's werelds bekendste LEGO®-kunstenaar.

In juli 2011 won Nathan Sawaya in New York de Unique Art Awards in de categorie Most Creative Unusual Art, een prijs voor kunstenaars wereldwijd die hoge toppen scheren met hun niet-traditionele en onconventionele kunstwerken. Het werk van Sawaya reist de wereld rond in tentoonstellingen met de naam THE ART OF THE BRICK. Voor zijn grote sculpturen maakt hij uitsluitend gebruik van doodgewone speelgoedblokjes, en dan meer specifiek LEGO®-steentjes.

Sawaya's prachtige, speelse en leuke creaties zien er vaak heel eenvoudig uit, maar zijn het resultaat van een haast maniakaal ontwerpproces met een ongelooflijke precisie. Nathan Sawaya heeft een toonaangevende plaats verworven in de wereld van de hedendaagse kunst door popart en surrealisme te combineren tot een verbluffend en revolutionair geheel met behulp van een bouwspel dat binnen ieders handbereik ligt.

Nathan Sawaya - L’Artista LEGO®

Nathan Sawaya - De LEGO®-kunstenaar

In zijn werk speelt Sawaya met kleur, materiaal, beweging, licht en perspectief om emoties te creëren die ons aantrekken en verrassen, waardoor we als mens opnieuw stil gaan staan bij het unieke belang van creativiteit.

Locatie

Grand Place 5, 1000 Bruxelles, Belgium.
Krijg aanwijzingen

FAQs

Hier vind je het antwoord op al je vragen!

ONTHULLEN FAQS
 • The Art Of The Brick Milano

Een productie van

 • Mediapartner

  Bruxelles Secrète